sâmbătă, 31 martie 2012

Prajitura "Brownies Cappucino"


     


Daca iti plac ciocolata, nucile si nessul, atunci te vei indragosti de acesta prajiturica! Este absolut delicioasa mai ales alaturi de o cafea aburinda si aromata! Iar pentru aceasta minunata reteta iti multumesc Miha!


Pentru blat :

120 g ciocolata amaruie 
85 g unt
1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
100 g zahar
1 fiola de esenta de vanilie
2 oua
1/2 cana faina
un virf de cutit de sare
1/2 cana de miez de nuca

Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza zaharul si vanilia. 
Se adauga ouale,pe rand,mixand energic dupa fiecare,pana cand compozitia devine lucioasa.
Se cerne in ea faina si sarea, se amesteca ABIA ABIA si se adauga miezul de nuca taiat bucati.
Aluatul se intinde cu lingura in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace cam 25 minute,la 180 de grade.

Pentru crema:

150 g crema de branza Almette cu smantana
40 g unt moale
100 g zahar pudra
1/2 fiola de vanilie


Se bate cu mixerul crema de branza cu untul, pana cand crema devine pufoasa.
Se adauga zaharul pudra, vanilia 
Crema se unge in strat uniform pe blatul copt si racit. 
Se pune la rece pentru o ora.

Pentru glazura de ciocolata avem nevoie de:

80 g ciocolata amaruie
20 g unt
50 ml frisca lichida
2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte

Se topeste ciocolata, untul, frisca si nessul dizolvat in apa, amestecand continuu, pana cand glazura devine omogena. Se raceste pana la temperatura camerei.

Se unge glazura uniform peste stratul de crema si se da la rece pentru minim 3 ore.

Se taie in patrate,care se pastreaza la frigider. 


Un comentariu: