vineri, 30 martie 2012

Prajitura Alba ca zapada


Pt foi
 8 lg zahar,
8lg ulei,
8 lg lapte,
3 oua,
sare,
1lingurita si jumatate bicarbonat de amoniu stins cu o lingura de zeama lamaie,
faina cat cuprinde.
Se pun toate si se framanta foarte putin cat sa se amestece ingredientele. Apoi se imparte coca in 4 si se coc pe dosul tavii de aragaz cam 10 minute la 180 grade fiecare foaie. Tava trebuie sa fie bine infainata.
Pt crema
500 ml lapte se amesteca cu 5 linguri faina si cu 150 g zahar. Se pun pe foc si se amesteca continuu pana ce se formeaza o crema groasa. Se lasa la racit. Separat 200 g unt , de preferat cat mai gras se bate cu mixerul. Apoi se adauga cate putin din crema de faina. La final se pune zeama de lamaie dupa gust. Se umplu foile.Se pune o greutate deasupra si se portioneaza a doua zi.
 Sa aveti pofta!





Prajitura e super pufoasa si se topeste in gura!

2 comentarii: