marți, 27 martie 2012

Negresa cu banane de post



Ingrediente pentru o tava de 20cm pe 30 cm:



4 linguri apa minerala
250 ml apa calduta
120 ml lapte de cocos
120 ml ulei
3 banane foarte coapte
1 baton vanilie (sau esenta de vanilie)
400 g zahar
275 g faina
75 g cacao
1 plic praf de copt
1 1/2 bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
3 linguri gem de zmeura sau caise.





Intr-un castron amestecam toate ingredientele uscate.
Intr-un alt vas se paseaza bine bananele apoi se adauga apa minerala, apa calduta, laptele de cocos, uleiul, vanilia si gemul. Se mixeaza bine. Peste acest amestec se adauga ingredientele uscate amestecate usor . Se mixeaza in continuarie cam 2-3 minute pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune prajitura (tava trebuie sa aiba peretii inalti). Se coace la 180 grade C. Se verifica cu scobitoarea. Cand este rece se va glazura cu ciocolata amaruie (100 g ciocolata +2 linguri ulei se pun pe foc pana se topeste ciocolata) topita si doar calduta. Prajitura este usor umeda, pare insiropata. Este  delicioasa asa ca va recomand cu caldura sa o incercati!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu