miercuri, 28 martie 2012

Prajitura mousse expres





Ingrediente:
3 oua
80 gr alune de padure macinate fin sau nuci
30 gr amidon
80 gr zahar
1 lingurita praf de copt
 50 gr alune bucati
1 lingura cognac(facultativ)
 sare
             
Amestecam bine galbenusurile cu zaharul. Adaugam alunele macinate fin si amidonul, amestecat cu praful de copt.Si cognacul.La sfarsit adaugam albusurile spuma.Si alunele bucati.Turnam compozitia intr-o tava de tort (26 cm) si introducem in cuptor la 180 de grade,  pentru 20 minute.

Intre timp pregatim crema "la cuptor".Sau stratul numarul doi.
100 gr ciocolata dark minim 70 % cacao
200 ml frisca lichida
10 gr unt
1 ou

Punem la fiert  la foc mic,   frisca.Cand incepe sa fiarba,  luam de pe foc si adaugam ciocolata si untul.Amestecam bine, dupa care adaugam oul batut.Turnam compozitia peste blat si mai coacem inca 25 minute.


Mousse de ciocolata

150 gr marshmallow, 50 gr unt, 250 gr ciocolata , 60 ml apa fierbinte,280 ml frisca lichida
Punem la topit pe baie de aburi, marshmallow, apa, ciocolata si untul.Cand s-au topit complet, luam de pe foc si lasam la racit.Adaugam frisca batuta.Crema obtinuta o introducem in frigider pentru cateva zeci de minute, amestecand din cand in cand.O turnam peste primele doua straturi.Ideal ar fi sa ramana toata noaptea in frigider!
Reteta originala  aici  . Prajitura este delicioasa si v-o recomand cu toata increderea!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu