sâmbătă, 20 aprilie 2013

Fragment din ziarul Adevarul

Prăjituri pentru copii



Amandine, eclere, torturi cu marzipan, negrese, fursecuri de tot felul. Magda Cârcu este de profesie sociolog, lucrează într-un magazin Vodafone şi are o pasiune pentru prăjituri.



"Acum doi ani a început totul. Eram în concediu maternal şi stând acasă cu primul meu copil am început să fac prăjituri. Nu urmez reţetele întru totul, improvizez cu ingrediente şi de fiecare dată iese altceva, gustul nu se repetă", povesteşte Cârcu, care a lucrat cu Fundaţia Principesa Margareta.



A realizat peste 60 de reţete de prăjituri împreună cu beneficiarii fundaţiei, copii care au învăţat arta cofetăriei la 24 de ateliere. Magda i-a mai învăţat pe cei mici şi bune maniere, cum să mănânce corect la masă, cum să ţină tacâmurile, sau să se spele pe mâini înainte de masă.



Prăjiturile făcute împreună cu copiii au fost vândute la cinci târguri, iar banii au ajuns la Fundaţia Principesa Margareta. Magda intenţionează să continue activitatea în grădiniţe şi şcoli, unde va ţine ateliere de cofetărie.

sursa http://adevarul.ro/news/societate/voluntarde-profesie-saseluni-vacanta-pune-slujba-semenilor-1_5158035e00f5182b856c02b7/index.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu