miercuri, 29 mai 2013

Si scolarii gatesc si invata lucruri noi...

Mare, mare bucurie mare a fost cand am intrat in sala in care urma sa se desfasoare atelierul de gatit cu scolarii. Asezati frumos la mese, copii erau nerabdatori sa inceapa ceea ce cu siguranta va deveni una dintre activitatile lor preferate. Intrebari au fost multe"Ce gatit azi?" , "O sa folosim cuptorul?", "Gatim ceva dulce?".
Multa larma si mult zumzet...
Si dintr-o data... liniste...am inceput sa vorbesc povestindu-le despre ce urma sa facem impreuna.
I-a incantat tema aleasa si anume mini vaza cu flori-capsuni, vedetele zilei fiind desigur capsunile.
Sa facem cunostinta unii cu altii a fost imperios necesar. Si sa aflu eu daca au mai gatit, daca au experienta in domeniu a fost iarasi interesant de stiut. Ei, si nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca erau pasionati de gatit si ca de-a lungul timpului realizasera diverse preparate. Ma aflam cu alte cuvinte in fata unor specialisti :)
Si a fost foarte interesant sa incepem prin a umple fiecare cate un pahar  din plastic, cu functie de vaza, cu capsuni felii si cu crema de branza preparata de noi impreuna dupa o reteta secreta si proprie.
Si, si mai interesant a fost sa glazuram cu ciocolata alba si neagra, dupa preferinta, capsuni si sa le punem in pahar, ele avand rolul de floare. Si sa nu credeti ca ne-am oprit aici... debordand de creativitate copii au continuat cu decoratul realizand in final cele mai frumoase vaze cu flori.
Multe au aflat ei: le-am spus legenda aparitiei capsunilor dar si ca aceste minunate fructe fac parte din familia trandafirilor, ca sunt singurile fruccte cu semintele la exterior, ca au cea mai mare cantitate de vitamina C.




Un comentariu:

  1. Felicitări,Magda!!! Încă o dată, pasiunea ta pentru pedagogia Montessori și prăjituri a făcut copii fericiți!!! SUCCESși Doamne Ajută!!

    RăspundețiȘtergere