luni, 29 octombrie 2018


Aromele lumii

Călătorie culinară în jurul lumii!

Începem pe 3 noiembrie fireşte din România!





Cui se adresează?

  • tuturor copiilor pasionați de artă, de gătit;
  • copiilor foarte emotivi;
  • copiilor cu dificultăți de învățare;
  • copiilor cu  dificultăți de relaționare;
  • tuturor copiilor care îndrăgesc să facă lucruri împreună;
  • tuturor copiilor care adoră să călătorească imaginar şi să descopere lumea prin intermediul aromelor ei.


Organizarea şi durata programului


·        Fiecare atelier se organizează cu un număr de 10- 12 persoane și durează maximum 120 minute.
·        Atelierul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani.



Despre mine

Sunt Magda Cîrcu, educatoare Montessori, absolventă a Masterului de Consiliere Școlară, licențiată în Sociologie. Dar mai mult decât atât sunt o mare pasionată de tot ceea ce înseamnă combinarea inedită a ingredientelor. Organizez ateliere de gătit cu copii mai mici sau mai mari de mai bine de 5 ani. Ador să-i văd mirosind, gustând, amestecând ingredientele după anumiţi algoritmi pentru ca la final să-şi privească cu uimire dar şi cu cea mai mare admiraţie rezultatele muncii lor.

Mai multe despre activităţile mele puteţi citi pe:


Câteva beneficii ale atelierului de gătit

  • E cunoscut faptul că experiențele senzoriale stimulează dezvoltarea creierului; ori atelierul de gătit face apel la toate simțurile: văz, auz, miros, pipăit și cel mai important gustul.
  • Dezvoltarea abilităților motorii prin activități de tipul amestecat, tăiat, decojit, mixat, agitat.
  • Dezvoltarea cunoștințelor matematice în sensul că dându-le rețeta pentru o singură porție, sarcina poate să consta în a pregăti jumătate de rețetă sau dimpotrivă de două, de trei ori rețeta. De asemenea se familializeză cu diferite unități de măsură: litru, kilogram, bucată.
  • Creșterea stimei de sine prin realizarea unui preparat ce va fi degustat și apreciat de întregul grup.
  • Îmbunătățirea creativității prin realizarea cât mai personală și într-un mod cât mai ingenios a sarcinilor.
  • Îmbunătățirea comuncării dintre membrii grupului, creșterea dorinței de implicare în activitate.
  • Familiarizarea cu steagul, capitala şi imnul fiecărei ţări prin care trecem. Asocierea fiecărei ţări cu un anume preparat specific, cu o anume aromă proprie acelei ţări.

Desfăşurare

Fiecare atelier va reprezenta prilej de popas într-o anumită ţară. Odată ajunşi acolo vom căuta elementele de identificare ale ţării  respectiv steagul şi imnul. Pentru a ne împrieteni cu localnicii vom învăţa cum se spune BUNĂ ZIUA , MULŢUMESC şi LA REVEDERE în limba ţării în care am ajuns. Abia apoi vom face cunoştinţă cu aromele specifice ţării respective dar şi cu o  anume reţetă secretă publicului larg dar care  ni se va dezvălui pe măsură ce vom descifra indiciile.Vom porni din România şi vom face înconjurul lumii. Călătoria va fi lungă pentru că vom trece prin 28 de ţări. Vă invit să mă însoţiţi în această interesantă aventură.
Biletul de intrare pentru fiecare călătorie este 60 de roni.
Prima întâlnire va avea loc sâmbătă 3 noiembrie. Locul de întâlnire este desigur secret, vi-l şoptesc la ureche: Intrarea Undiţei, nr 11, sector 1, Bucureşti. Sunaţi-mă după ora 15.30 dacă doriţi să aflaţi mai multe sau dacă doriţi să mă însoţiţi. Numărul meu de telefon este: 0726 67 25 41. Vă aştept!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu