joi, 1 august 2013

Prajitura de ciocolata, cu initiala numelui meu...

Eu sunt mereu in cautarea de idei noi si interesante pt atelier… si gasesc idei atunci cand ma astept mai putin. Asa s-a intamplat si de aceasta data… O plimbare inofensiva prin mall, pentru relaxare m-a adus intr-un magazin plin cu tot felul de obiecte interesante. Forme, culori care mai de care mai deosebite, si totusi nimic nu parea sa ma inspire… nu parea pentru ca un borcan dosit mi-a atras atentia. M-am luminat la fata, de asta aveam nevoie, nu, nu de borcan ci de ce era in borcan… pentru ca borcanul era plin ochi cu forme pentru decupat biscuiti, forme de litere, de cifre, geometrice, de punctuatie.

Asa ca tema atelierului a fost Prajituri decorate cu numele meu.

Am pornit de la a pregati impreuna cu copii o delicioasa prajitura fara gluten cu ciocolata, unt, oua… iamiii . Decuparea prajiturilor a produs multa fericire si bucurie in inimile copiilor. Nerabdarea li se citea pe chip…Prajiturile se cereau a fi decorate… asa ca folosindu-ne de pasta de zahar dar si borcanul cu forme, copii au fost incurajati sa aleaga literele care alcatuiau numle lor si sa le foloseasca pentru decorarea prajiturilor. Mare forfota, multa concentrare dar si ce multumire, ce satisfactie se citea pe chipurile micilor creativi. Si iata ce-a iesit.








Copii si-au scris numele cu ajutorul formelor, au fost creativi, si-au folosit imaginatia, si-au infranat pofta de dulce (degustarea s-a produs la final) si s-au distrat pe cinste. Mai mult decat atat ei au avut rabdare si-au asteptat randul cu calm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu